Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

mintaj porowopomidorowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z mintaja
4 szt
jajko
2 szt
mąka pszenna
2 łyżki
olej
1 łyżka
pomidory
250 dag
pory
2 szt
cebula
1 szt
masło
1 łyżka
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sok z cytryny
1 łyżeczka
śmietana
60 ml

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj porowopomidorowy

rybę rozmrozić umyć pokroić na kawałki przyprawić i skropić sokiem z cytryny na maśle obsmażyć drobno pociętą cebulę dodać do niej pokrojone w kostkę pomidory a następnie plastry pora doprawić dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną rybę obtoczyć 2 razy najpierw w mące później w jajku i smażyć na dość głębokim tłuszczu mintaja podawać z ziemniakami i sosem warzywnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak