Sposób przygotowania

Upiec biszkopt z 4jaj. Jabłka obrać po czym pokroić na osiem części. Ugotować syrop z jednego litra wody i szklanki cukru,na tym syropie ugotować jabłka (nie rozgotować). Jabłka przestudzić i ułożyć na biszkopcie. Odlać trzy szklanki syropu,rozpuścić dwa budynie śmietankowe i ugotować budyń. Wyłożyć na jabłka.
Rozpuścić pół kostki masła,dodać pół szklanki cukru i kokos. Po przestudzeniu wbić jajka. Gotową masę rozprowadzić na budyniu i zapiec na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    musi być pyszne
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    interesujące
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pychotka
  • 4
    original
    Opublikowano

    tomek18

    aby ciasto było wyższe dodałem jeden budyń (pomarańczowy) więcej
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    OOOO ja muszę tego spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !