Sposób przygotowania

Rabarbar obra?, pokroi? na kawa?ki, zasypa? cukrem i w?o?y? do nagrzanego piekarnika. Gdy rabarbar pu?ci sok os?czy? na sicie. Na stolnic? przesia? m?k?, wymiesza? z proszkiem do pieczenia, doda? mas?o, cukier puder, cukier waniliowy, ?ó?tko posieka? no?em i zagnie?? ciasto. Zawin?? w foli? i od?o?y? w ch?odne miejsce na pó? godziny. Nast?pnie ciasto podzieli? na dwie cz??ci. Jedn? cz??? rozwa?kowa?, w?o?y? do formy i podpiec na jasno z?oty kolor. Na podpieczony spód w?o?y? rabarbar wymieszany z wi?niami os?czonymi z syropu, posypa? bu?k? tart? i przykry? drugim rozwa?kowanym ciastem. W?o?y? do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni oko?o 35 minut. Upieczon? szarlotk? posypa? cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    pyszne połączenie smaków
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha,fajne połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !