Sposób przygotowania

Sa?atk? dobrze myjemy i rwiemy na mniejsze kawa?ki. Marchewki obieramy i dobrze myjemy, a nast?pnie trzemy na tarce o du?ych oczkach. Jab?ka tak?e myjemy, obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Ma?y korzonek chrzanu równie? obieramy, dok?adnie myjemy, a pó?niej trzemy na tarce, ale o ma?ych oczkach. Z po?ówk? cytryny myjemy i wyciskamy z niej sok, a pó?niej pokrapiamy nim starty na tarce chrzan. Wszystkie te sk?adniki dok?adnie mieszamy razem. Sk?adniki doprawiamy do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem, sol? oraz cukrem. Sa?atk? pokrapiamy tak?e oliw? z oliwek i dok?adnie mieszamy. Sa?atk? mo?na na koniec posypa? z wierzchu dok?adnie umyt? oraz drobno posikan? natk? pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !