Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowo - serowe nalesniki
W pierwszej kolejno?ci do m?ki wbijamy trzy ca?e jajka. Nast?pnie dodajemy szczypt? soli oraz wymieszane mleko z wod?. Ca?o?? bardzo starannie mieszamy ze sob?. Do ciasta dodajemy jeszcze jedn? ?y?k? oliwy, ?eby ciasto lepiej nie przykleja?o si? do patelni. Ze zrobionego ciasta sma?ymy na patelni, na rozgrzanym oleju nale?niki. Nale?niki sma?ymy z jednej i drugiej strony. Musimy uwa?a?, ?eby nale?niki nie przypali?y si?.
NADZIENIE: Serek homogenizowany razem ze ?mietan? mieszamy. Truskawki bardzo dok?adnie oczyszczamy, myjemy, a nast?pnie kroimy w plasterki. Pokrojone owoce dodajemy do serka homogenizowanego wymieszanego ze ?mietan? i dok?adnie, ale delikatnie mieszamy. Zrobionym farszem serowo - owocowym smarujemy usma?one nale?niki, a nast?pnie zwijamy je i podajemy do jedzenia. Gotowe nale?niki mo?na jeszcze z wierzchu posypa? cukrem pudrem lub pola? ?mietank?.