Sposób przygotowania

Gruszki bardzo dok?adnie myjemy, a pó?niej obieramy ze skórki. Gruszki kroimy na po?ówki, ?eby wyci?? gniazda nasionek znajduj?ce si? w ?rodku. Sokiem wyci?ni?tym z cytryny pokrapiamy oczyszczone gruszki. W dziurki - gdzie wcze?niej znajdowa?y si? gniazda nasionek nak?adamy po troch? dzemu truskawkowego. Do naczynia ?aroodpornego dajemy pokropione sokiem gruszki. W rondelku na niedu?ym ogniu rozpuszczamy dwie ?y?ki mas?a. Do roztopionego mas?a dodajemy dwie ?y?ki cukru. Ca?o?? rozpuszczamy dok?adnie na ogniu i bardzo starannie mieszamy. Uwa?amy, ?eby sos nie przypali? si?. Zrobionym sosem polewamy gruszki nadziewane konfitur? truskawkowa. Deser gruszkowy pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez oko?o 20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !