Sposób przygotowania

Czekolady mleczne i pó? gorzkiej ?amiemy na kawa?eczki i wrzucamy do rondelka. Zalewamy je mlekiem. Ca?o?? nale?y zagotowa?, z nast?pnie rozpu?ci? w tym p?ynie ?elatyn?. Mas? zostawiamy do ostygni?cia. ?mietank? kremówk? ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i posiekanej drobno pozosta?ej gorzkiej czekolady. Na koniec dodajemy partiami czekoladowy p?yn i dok?adnie mieszamy. Na dno tortownicy uk?adamy biszkopty i wylewamy na nie czekoladow? mas?. Ca?o?? wstawiamy do sch?odzenia do lodówki. Wierzch mo?na udekorowa? polew? czekoladow? lub czekoladowymi wiórkami

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !