Sposób przygotowania

Z ciasta francuskiego powycinac kwadraty okolo 7-8 centymetrow (mozna to zrobic za pomoca noza jak do faworkow – falistego). Nast?pnie pomidory spazyc i obrac ze skroki (swietne sa latem malinowe), pokroic na male kawalki, cebule posiekac w kostke, zeszklic na lyzce oleju, dodac pomidory, papryke i dusic ze soba, nastepnie doda? przyprawy, wlac lyzke oliwy z oliwek, Jesli powstala masa jest za rzadka zagescic mala iloscia maki. ostudzic, nadziewac rozki z ciasta francuskiego, przy zlepieniu zwilzyc ciasto woda, skleic, mozna ozdobic dodatkowo ciastem. Piec okolo 15-20 minut 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja!;D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    jest ciacho francuskie, musi być pyszne:_)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !