Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w sosie pieczarkowym
Przecedzamy, a wywar zostawiamy do sosu.
Mi?so ??czymy z przstudzonymi pieczarkami ,dodajemy jajo i doprawiamy kucharkiem i pieprzem do smaku.
Kszta?tujemy kule wielko?ci orzecha w?oskiego, obtaczamy delikatnie w bu?ce tartej.
Wywar z gotowania pieczarek wlewamy do niskiego, a zarazem szerokiego garnka. Marchewke i pietruszk? ?cieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do wywaru.
Gotujemy ,gdy b?dzie wrza? wrzucamy delikatnie klopsiki. Gotujemy je oko?o 10 minut ,delikatnie przewracaj?c.
M?k? ,1 szklanke wody i ?mietan? mieszamy razem i wlewamy do garnka.
Mieszamy ,gotujemy. Doprawiamy do smaku pieprzem.
Podajemy do ziemniaków, pyz lub kopytek.