Sposób przygotowania

Pieczarki drobno kroimy i gotujemy do mi?kko?ci w osolonym wrz?tku.
Przecedzamy, a wywar zostawiamy do sosu.

Mi?so ??czymy z przstudzonymi pieczarkami ,dodajemy jajo i doprawiamy kucharkiem i pieprzem do smaku.
Kszta?tujemy kule wielko?ci orzecha w?oskiego, obtaczamy delikatnie w bu?ce tartej.

Wywar z gotowania pieczarek wlewamy do niskiego, a zarazem szerokiego garnka. Marchewke i pietruszk? ?cieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do wywaru.
Gotujemy ,gdy b?dzie wrza? wrzucamy delikatnie klopsiki. Gotujemy je oko?o 10 minut ,delikatnie przewracaj?c.
M?k? ,1 szklanke wody i ?mietan? mieszamy razem i wlewamy do garnka.
Mieszamy ,gotujemy. Doprawiamy do smaku pieprzem.
Podajemy do ziemniaków, pyz lub kopytek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    dawno nie jad?am :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Same smaczne rzeczy u Ciebie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Iza się rozpędziła....gotuje,piecze,gotuje:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    to juz chyba takie zboczenie jak zacznę to skończyc nie mogę
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne,też je lubię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Lubię takie jedzonko :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smaczne klopsiki i sosik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !