Sposób przygotowania

Ugotowa? syrop z wody z cukrem i przela? do foremek. Oczyszczone dok?adnie pomara?cze podzieli? na kawa?ki, doda? wraz z wanili? i cynamonem do mleka, zagotowa?, odcedzi?. Ubi? jajka i ?ó?tka z cukrem, powoli dodawa? mleko, przecedzi?. Do ka?dej foremki w?o?y? po 3 kawa?ki pomara?czy i zala? kremem. Zapiec w ?aroodpornym naczyniu, w 150st. ok. 30 minut. Sch?odzi? i wstawi? do lodówki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a co z tym syropem na dnie? nie bardzo rozumiem jaka jego rola...
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znakomitość.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !