Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rolada ?mietanowo jagodowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
4 sztuki
cukru
15 dag
m?ki
3/4 szklanki
proszku do pieczenia
1 ?y?eczka
?mietany 18%
1 l
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 ?y?ki
Sklep Prymat
cukru pudru
4 ?y?ki
jagód
1 szklanka
margaryny
0,5 kostki
cukru pudru
1 szklanka
kakao
3 ?y?ki
wiórki kokosowe
1 opakowanie
olej
1 ?y?ka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ?mietanowo jagodowa

Kroki postępowania

1
CIASTO:Ubi? bia?ka z cukrem, doda? ?ó?tka, m?k? z proszkiem do pieczenia przesian? przez sitko. Doda? olej delikatnie mieszaj?c. Wyla? na blach? wy?o?on? papierem do pieczenia. Piec ok.15 min w 180 stopniach. ?ciereczk? posypa? cukrem pudrem, na ni? wy?o?y? upieczony biszkopt i zwin?? w rulon.
Krok 1 - Rolada ?mietanowo jagodowa foto
2
KREM: 3 ?y?ki ?elatyny rozrobi? z 4 ?y?kami gor?cej wody. ?mietan? wymiesza? z cukrem pudrem i ?elatyn?. Wymiesza? z jagodami. Na chwil? wstawi? do lodówki aby ?mietana lekko st??a?a. Gdy ?mietana b?dzie ju? na wpó? st??a?a , rozwin?? ciasto i wy?o?y? ?mietan?. Zwin?? ponownie w rulon, pozostawi? do ca?kowitego st??enia.
Krok 2 - Rolada ?mietanowo jagodowa foto
3
Polewa: Margaryn? rozpu?ci?, doda? cukier i kakao dok?adnie wymiesza?,gotowa? na ma?ym ogniu ,a? zacznie g?stnie?. Wyla? i rozsmarowa? na rolad?. Udekorowa? wiórkami kokosowymi.
Krok 3 - Rolada ?mietanowo jagodowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 14.03.2012 20:21
wspaniała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak