Sposób przygotowania

Kapust? oczyszczamy ze zwi?d?ych li?ci,wyrzynamy g??b. Kolejno odzielamy li?cie ,które wk?adamy do gotuj?cej si? ,osolonej wody.Gotujemy oko?o 3 minut a? li?cie zmi?kn?. Wyjmujemy,rozk?adamy na stolnicy,zrzynamy grubsze nerwy ze ?rodka.
Farsz: Suszone grzyby naczaczamy przez godzin? po czym gotujemy oko?o 30 minut.Odcedzamy(wody z gotowania grzybów nie wylewamy) i drobniutko siekamy. Pieczarki oczyszczamy, drobno siekamy i podsma?amy na ma?le.Cebul? równie? drobno siekamy i przesma?amy na dwóch ?y?kach mas?a. Dodajemy wszystko do ugotowanej kaszy.Wbijamy jajka i doprawiamy do smaku sol? i pieprzem.Dok?adnie mieszamy.
Na ka?dy li?? kapusty nak?adamy po porcji farszu.Zwijamy najpierw boki li?ci a nast?pnie rolujemy.Na dno naczynia uk?adamy dwa li?cie z kapusty ,nast?pnie ?cis?o obok siebie uk?adamy go??bki.Bulion mieszamy z wod? z gotowania grzybów,zagotowujemy i zalewamy nim go??bki.Na wierzch uk?adamy li?cie kapusty.Wstawiamy do piekarnika i w temp.190 stopni pieczemy oko?o 70 minut.Przez ostatnie 20 minut pieczenia przykry?am go??bki foli? aluminiow? aby wierzchnie li?cie go??bków za du?o si? nie przypiek?y.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !