Sposób przygotowania

Do maki dodajemy rozdrobnione za pomoca noza malo i dobrze mieszamy, Do tego dodajemy rowniez cukier oraz wbijamy dwa ca?e jajka. Wszystkie te skladniki bardzo dokladnie ugniatamy na ciasto. Ugniecione ciasto rozwalkowujemy. Rozwalkowane ciasto rozkladamy na formie, ktora wczesniej musimy oblozyc papierem do pieczenia. Ciasto wsadzamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na zlotawy kolor w temperaturze 180 stopni. Placek ma sie piec oko?o 20 minut. Pomarancze bardzo dokladnie myjemy, a pozniej nakluwamy w paru miejscach. Naklute pomarancze wsadzamy do garnka z woda i gotujemy. Ugotowane pomarancze wyjmujemy z wody i odkladamy do przestudzenia. Ostudzone pomarancze kroimy na plasterki. Plasterki pomaranczy rozkladamy na upieczonym ciescie. Migdaly kroimy bardzo drobno lub trzemy na tarce i posypujemy nimi ciasto. Calosc dajemy jeszcze na chwile do letniego piekarnika.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !