Sposób przygotowania

Bialka bardzo dokladnie ubijamy z cukrem. Do dobrze ubitych bialek dodajemy zoltka i calosc jeszcze chwile ubijamy. Na koniec dodajemy do tego przesiana wczesniej make. Do tego dodajemy rowniez proszekdo pieczenia. Ciasto wlewamy do tortownicy, ktora wczesniej smarujemy tluszczem i posypujemy bulka tarta. Placek pieczemy w temperaturze 180 stopni przez okolo 35 minut. Po upieczeniu ciasto kroimyy na dwie czesci, ?zeby powstaly dwa krazki. Srodek wypelniamy masa jablkow?.
MASA JABLKOWA: Jablka musimy bardzo dokladnie umyc, obrac ze skorki i przekroic na pol, zeby wyciac gniazda nasionek znajdujace si? w srodku. Obrane i oczyszczone jablka zetrzec tarce o grubych oczkach. Starte jab?la podduszamy na ogniu, a nastepnie odstawic, zeby ostygly. Do ostudzonych jablek dodajemy tezejaca galaretke cytrynowa ( galaretke rozpuscic zgodnie z przepisem na opakowaniu, ale z mniejsza iloscia wody). Upieczony placek posypujemy z wierzchu cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !