Sposób przygotowania

?y?k? maku od?o?y?, pozosta?y mak os?czy?, zemle? dwukrotnie. Mas?o utrze? z cukrem, cukrem wanilinowym i ?ó?tkami. Wymiesza? z makiem. Bia?ka ubi? na sztywno, pian? po??czy? z mas? makow?. 4 herbatniki w?o?y? do torebki foliowej, zmia?d?y?, okruszki wymiesza? z mas? makow?. Pod?u?n? form? wy?o?y? papierem do pieczenia. Dno i boki wy?o?y? herbatnikami. Nak?ada? porcje masy makowej, przek?adaj?c je herbatnikami. Piec 30 minut w temp. 160 stopni C. Cukier puder utrze? z sokiem z cytryny na g?sty lukier. Wystudzone ciasto wyj?? razem z papierem, prze?o?y? na tac?. Zdj?? papier, wierzch i boki polukrowa?. Nim lukier zastygnie, posypa? od?o?onym makiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ale mi smaka narobi?e?
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !