Sposób przygotowania

Palmę ucieramy z cukrem dodając po jednym żółtku i łyżce oleju, następnie dodawać stopniowo mąkę ziemniaczaną oraz zwykłą mąkę. Dodać proszek i ocet. To wszystko dobrze wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę i delikatnie to wszystko wymieszać. Ciasto włożyć do wysmarowanej wcześniej tłuszczem tortownicy. Piec 45 minut w temperaturze 180’C. Przed podaniem ostudzić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    Super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    z octem jeszcze nie słyszałam, ale muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !