Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, dodać proszek, cukier, szczyptę soli, skórkę i sok z cytryny, wbić żółtka, włożyć margarynę, posiekać nożem a gdy składniki połączą się, szybko zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Uformować kulę, zawinąć ją w folię i włożyć na co najmniej godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na ok. 1/2 cm. Foremką wykroić serduszka. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Piec 10-15 minut w 200 stopniach. Obrzeża serduszka posypać cukrem, na środku udekorować cukrowym kwiatuszkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ?wietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajne do kawki jak znalazł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne
  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    ale pysznie brzmi od rana
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    uwielbiam cytrynowe ciasteczka
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    nie ma jak kruche ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    bardzo smaczne ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite ciasteczka.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię ciasteczka i piec i jeść.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię i kruche i cytrynowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    napewno pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !