Sposób przygotowania

Brzoskwinie wyłożyć na sito, osączyć z syropu, pokroić w kostkę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Jajka zmiksować z mlekiem, wlać do mąki, wymieszać. Następnie wlać oliwę, dodać skórkę pomarańczową, wymieszać, wsypać połowę pokrojonych brzoskwiń i delikatnie wmieszać. Ciasto wyłożyć do wyłożonej pergaminem formy, ułożyć pozostałe brzoskwinie. Piec w temp 180 stopni około 40-45 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !