Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczone łódeczki z pieczarkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cykorie
2
pieczarki
40 dag
jajko
1
cebula
czosnek
1 ząbek
tymianek
1 łyżeczka
masło
2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
posiekana pietruszka
2 łyżki
sok z pomarańczy
sok z połowy cytryny
cukier
3 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
wino wytrawne
100 ml
jajko ugotowane na twardo
4

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone łódeczki z pieczarkami

Na maśle udusić posiekane pieczarki, cebulę i czosnek. Gdy płyn odparuje, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Przestudzić. Połączyć z posiekanymi jajkami, bułką tartą, natką i surowym jajkiem. Rozcięte na połówki cykorie gotować 2 minuty w winie z dodatkiem soków i cukrem. Osączyć, nadziać farszem pieczarkowy. Ułożyć w formie żaroodpornej, podlać wywarem w którym się dusiły. Zapiekać 15 minut w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 27.07.2012 11:48
jadłam podobnie przyrządzone i bardzo mi smakowały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak