Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso, paprykę, boczek i cebulę pokroić w kostkę wielkości 1,5 x 1,5 cm. Marynatę i wszystkie przyprawy wymieszać z oliwą z oliwek, winem i pokrojoną w cienkie paseczki /julienne/ papryczką chili. Tak przygotowaną marynatą zalać mięso i odstawić do lodówki na ok. 3-4 godziny. Po wyjęciu z marynaty kurczaka nabijać na szpadki do szaszłyków na przemian ze sparzoną cebulą, papryką oraz boczkiem. Szaszłyki grillować ok. 10-15 minut, podlewając je od czasu do czasu pozostałą marynatą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Muszę wypróbowac! Zapowiada się przepysznie i rodzince też powinno smakowac :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    podoba mi się
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    może być
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    pycha na grilla
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Oktawia

    trzeba spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    Lubię szaszłyki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !