Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać pokrojone w paski pieczarki, doprawić solą, pieprzem po chwili dodać rozgnieciony czosnek. Pieczarki smażyć do miękkości, odparować z nadmiaru wody. Szpinak dobrze wypłukać, odciąć łodygi i podrzeć na małe kawałki. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, dodać szpinak, smażyć tak długo aby szpinak zwiądł i odparować wodę. Na patelnię wylać 2 łyżki oliwy dodać ryż, smażyć, aż do czasu kiedy ryż zacznie trzeszczeć. Do smażonego ryżu dodać pieczarki, szpinak, całość zalać 1 szklanką ciepłego bulionu, gotować, aż do odparowania wody. Następnie dodać resztę ciepłego bulionu i gotować, aż do odparowania bulionu i miękkości ryżu. Gotowe risotto posypać posiekanymi orzechami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    bardzo fajne danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    senninha

    wygląda zachęcająco!
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    to danie może być bardzo smaczne! spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam risotto
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    poezja smaku,,
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marines27

    hmm, palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    wygląda rewelacyjnie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetnie wygląda:)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    apetyczne !!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne danie wegetariańskie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    na pewno smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    moje ulubione;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    znakomite
  • 1
    original
    Opublikowano

    erym

    kolejny przepis ze szpinakiem, super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !