Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mięso mielone mieszane

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek
30 dkg
karczek
30 dkg
filet z indyka
50 dkg
jajko
2
bułki czerstwe
2
czosnek
5 ząbków
pieprz
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
Sklep Prymat
olej do smażenia
mleko
1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso mielone mieszane

Umyte i osuszone mięsa mielimy. Bułki moczymy w mleku i odciskamy. Cebulę i czosnek siekamy, wszystko dodajemy do mięsa oraz wbijamy jajka. Doprawiamy do smaku i wyrabiamy na jednolita masę. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i pieczemy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.12.2013 14:13
bardzo fajne
ben-ka 30.06.2013 14:16
bardzo smaczne kotleciki.
romanrafal
romanrafal 02.06.2013 09:06
smaczne mięsko
RenataZ-et 05.12.2012 22:18
smaczne
mirosława4 24.09.2012 19:32
szybkie proste i zarazem smaczne danie
Wafelek2601 22.09.2012 09:45
Super
IKrakowianka 07.03.2012 22:08
pyszne kotleciki
Dorota59 31.01.2012 14:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak