Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z 2 łyżkami cukru,dodajemy obie mąki.ucieramy.Dodajemy 1/2 szklanki mleka,mieszamy tak żeby nie było żadnych grudek.Pozostałe mleko zagotowujemy z 2 łyżkami cukru,cukrem waniliowym i masłem.Gdy zacznie wrzeć,zestawiamy z ognia, łączymy z masą,ponownie stawiamy na najmniejszym ogniu i cały czas mieszając zagotowujemy.Trzymamy na ogniu około 3 minuty aż legumina zgęstnieje.Odstawiamy do lekkiego ostudzenia.Banany obrać,pokroić w półplasterki.Białka ubić na sztywno z łyżką cukru.Banany i piane z białek dodajemy do ciepłej leguminy,mieszamy.Przekładamy do pucharków,odstawiamy do wystudzenia.Podajemy polaną sosem czekoladowym,truskawkowym lub sokiem z malin.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !