Sposób przygotowania

Ciasto francuskie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i ponakłuwać w kilku miejscach. Posypać ziołami prowansalskimi.
Białe części pora spażyć i rozłożyć na bokach ciasta. Szynkę starkować na grubych oczkach i rozłożyć na cieście.
Jogurt wymieszać z jajkiem, posolić i dodać pieprz. Zalać przygotowaną tartę. Jeszcze raz posypać ziołami prowansalskimi.
Posypać szczypiorkiem.

Piec 20 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    zaraz robię podobną
  • 0
    original
    Opublikowano

    paulina2157

    pyszna taka tarta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę spróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !