Sposób przygotowania

Ziemniaki należy obrać ze skórki, następnie dokładnie opłukać i pokroić w paski grubości ok. 5mm. Do garnka należy wlać olej ok. 3-4 cm, następnie na dno takiego garnka wrzucamy 4 ząbki obranego ze skórki i opłukanego czosnku, gdy tłuszcz będzie mocno rozgrzany wrzucamy porcję ziemniaków. Frytki smażymy na złoty kolor. Następnie odcedzamy z tłuszczu. Wykładamy na talerz i polewamy ketchupem. Dzięki czosnkowi frytki będą miały fajny posmak.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    i bez nuty te? ch?tnie zjem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !