Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasta jajeczna.

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
5 sztuk
majonez
2 łyżka
sól do smaku
Sklep Prymat
cebula biała
1 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna.

Jajka należy ugotować na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu jajka ostudzić, obrać ze skorupki, następnie wrzucić do blendera, cebulę obrać ze skórki i również dorzucić do blendera, następnie doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać 2 łyżki stołowe majonezu. Wszystko należy dokładnie zmiksować, aby składniki dobrze się połączyły. Tak przygotowaną pastą można smarować dowolne pieczywo. Jeśli ktoś lubi do pasty można również dodać posiekany szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 19.03.2012 12:43
pyszna ta pasta, do bułeczki
olkaaa 01.03.2012 09:39
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak