Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

bawarski placek z jabłkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
200 g
migdały
50 g
margaryna
150 g
jaja
4 szt
cukier
120 g
cukier wanilinowy
1 paczka
skórka z cytryny
1 szt
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
mleko
1/2 szkl.
jabłka
800 g
masło
30 g
cukier puder
60 g

Przepis i sposób przygotowania na: bawarski placek z jabłkami

Margarynę utrzeć na puszystą masę z cukrem, dodając jaja, cukier waniliowy i startą skórkę. Gdy będzie zbita, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i migdały, wymieszać. Ciasto włożyć do tortownicy posmarowanej odrobiną margaryny, posypać pokrojonymi, oczyszczonymi jabłkami. Piec ok. 45 min. w 200 st. Po wyjęciu z pieca posmarować stopionym masłem i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.05.2012 16:43
Placek pod mój smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak