Przepis i sposób przygotowania na: metrowiec
Ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać 2 łyż. kakao\' a do drugiej 2 łyżki pąki pszennej.Piec w dwuch odzielnnych foremkach keksowych ok 45min.
Krem:
Ugotować (1 szkl. mleka,0.5 szkl. cukru,1 łyż mąki ziemiacz.,1 łyż. mąki pszennej)jak budyń -dodać 1 budyń i 1 szkl. mleka.
po ostygnięciudodać kostkę masła i ukręcić krem.
Polewa:
Szkl cukru,0.5 kost masła, 2 łyż kakao- zagotować.
Szkl.mleka w proszkurozetrzeć w 2 szkl. letniej wody i dodać do reszty - dobrze wymieszać i chwilę zagotować.
Polewa szybko stygnie i gęstnieje dlatego polewać szybko.
UWAGA:
Przed podaniem należy oba ciasta pokroić na równe plastry ,a następnie przekładać kremem:biały plaster -krem ,ciemny - krem.
Następnie polać polewą.