Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pulpety z pieczeni

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso pieczone
15 dkg
cebula
1
tłuszcz
2 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat
4 dkg
jaja
3
mąka
3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z pieczeni

Cebulę drobno posiekaną zrumienić na maśle. Namoczoną bułkę, z cebulą i mięsem przepuścić przez maszynkę, dodać 2 jaja, sól, pieprz, dosypać zielonej pietruszki bułki tartej. Wyrobić masę i robić pulpeciki wielkości orzecha. Ugotować na bulionie warzywnym. Podawać do rosołu, kapuśniaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 23.09.2011 13:50
świetne pulpety
Ewa95 23.09.2011 11:14
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak