Sposób przygotowania

Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski i wrzucić na wrzącą wodę na 5 minut, by ją sparzyć.

Zalewa:wodę, ocet, cukier, sól, zagotować. Odcedzoną gorącą paprykę układać ciasno w słoikach dodać gorczycę (kilka ziaren na słoik), listka laurowego, ziele angielskie (3 ziarna na słoik) i na wierzch do każdego słoika wlać po łyżce oleju.

Wrzącą zalewą zalać słoiki i odwrócić słoiki do góry dnem. Nie pasteryzujemy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    lubię taką paprykę jako dodatek do kanapek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !