Sposób przygotowania

Ciasto: Żółtka utrzeć do białości z margaryną i cukrem. Gdy masa będzie puszysta, dodać całą cytrynę (sparzoną i wyszorowaną) startą na tarce. Następnie ubić na sztywno pianę z białek i dodać do masy. Na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. 
LUKIER: Z cukru pudru i soku z cytryny przygotować lukier. Lukrować ciasto zaraz po wyjęciu z piekarnika.  Przelać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni C. 
Smacznego! ;D

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    paula99926

    zawsze robię taką babkę na Wielkanoc :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    uwielbiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    paula99926

    i ja ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    jola1508

    i ja też bardzo lubię taką babkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !