Sposób przygotowania

W misce wymieszać cukier z cynamonem i jajkami. Nadal mieszając dodać mleko i olej, a następnie sodę. Wlać miód do garnka i doprowadzić do wrzenia, ostudzić. Do mieszaniny z jajkami wmieszać ostudzony miód, a następnie mąkę. Odstawić ciasto na 1 godzinę. Do nasmarowanej blaszki wylać ciasto i piec w ciepłym piekarniku aż ciasto będzie brązowe. Wyciągnąć ostudzić i przeciąć wzdłuż. Na jedno ciasto rozłożyć 3/4 marmolady i przykryć drugim. Na drugie dać resztę marmolady i przykryć andrutem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    niezłe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marines27

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienity
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię pierniki za ich aromat:)
  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    uwielbiam piernikowe ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super piernik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !