Przepis i sposób przygotowania na: Fale dunaju z jabłkami
2. Krem: Na mleku z cukrem ugotować budynie, przestudzić, utrzeć z margaryną. Masę wyłożyć na zimne ciasto. Polać polewą czekoladową. Można także użyć budyniu waniliowego czy śmietankowego.
margaryny |
1 kostka
|
jajko |
4 szt
|
mąki |
2 szkl
|
cukru |
1 szkl
|
proszku do pieczenia |
3 łyżeczki
|
kakao |
2 łyżki
|
mleko |
2 łyżki
|
jabłka |
2 szt
|
Krem: |
|
mleko |
800 ml
|
margaryny |
1 kostka
|
cukru |
4 łyżki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: