Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy i odcedzamy , odrazu tuczemy na papkę lub przeciskamy przez praskę , odstawiamy do ostygnięcia .
Nastepnie układamy sobie ziemniaki w misce lub garnku równiutko , dzielimy na 4 częśći robiąc na nich krzyżyk .
1/4 wyciągamy i w to zagłębienie wsypujemy mąkę ziemniaczaną , wyrównujemy ( jest to najlepszy sposób mojej babci by kluski wyszły pyszne i sie nie rozpadały )nastepnie wbijamy jajko , doprawiamy i wyrabiamy nasze ciasto , następnie formujemy kuleczki i wrzucamy na gotującą wodę , gotujemy ok 5 min :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetycznie podane:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania84

    Czy kluski po wyciągnięciu z gotowania nie kleją się?
  • 8
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    NIe , są bardzo elastyczne i śliskie , ale pamiętaj , że podstawa to dobre ziemniaki , muszą być po ugotowaniu sypkie ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Iza10

    sos do klusek obojetnie jaki ? co powiesz o pieczarkowym?
  • 8
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    pewnie moze byc , a nawet mój szwagier robi z takim do spagetti tylko mniejsze kluski w tedy :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lolajna7

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wioleta14

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    mniam :) super danie na obiad
  • 3
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    my uwielbiamy kluski
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasim

    ja nie dodaję jajka a też są pyszne~!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !