Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

rybka po grecku

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z morszczuka
1 kg
marchew
6
pietruszka
2
seler
1
por
1
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: rybka po grecku

Kroki postępowania

1
Filety morszczuka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Nie ściągamy z nich skóry. Następnie solimy i obtaczamy w mącę z obu stron.
Krok 1 - rybka po grecku foto
2
Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni. Gdy już ładnie nam się skórka przyrumieni układamy je w przezroczystych naczyniach, u mnie są to naczynia żaroodporne.
Krok 2 - rybka po grecku foto
3
Następnie myjemy i ścieramy na tarce warzywa. Por drobno siekamy. Warzywka podsmażamy na patelni, podlewamy wodą i dusimy około 20 minut, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Przyprawiamy pieprzem i solą.
Krok 3 - rybka po grecku foto
4
Warzywami przykrywamy rybkę i odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 4 - rybka po grecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 30.01.2012 18:28
te? tak piek? ka?d? ryb?, mniam
IZABELA29 17.01.2012 22:23
dobra rada : rybke pieczemy najpierw od strony skóry ,a nastepnie tą spodnią . Nauka pobrana od Karola Okrasy..
aginaa 17.01.2012 16:02
polecam
pioge7 16.01.2012 16:02
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak