Sposób przygotowania

Cytrusy dokładnie wyszorować i sparzyć wrzątkiem. Zalać zimną wodą i gotować 30 minut. Odcedzić,ostudzić. pokroić owoce, usunąć pestki, a następnie zmiksować lub przetrzeć przez sito. Mąkę przesiać z sodą i szczyptą soli. Jaja ubić z cukrem pudrem. Do masy dodać powoli mąkę oraz kasz kukurydzianą, wymieszać z cytrusowym musem. Wlać olej, wyrobić na jednolite ciasto. wlać do formy natłuszczonej i wysypanej tartą bułką. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C i piec około godzinę. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    smaczny deser:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Michał2

    pyszne ciasto:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Pyszny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !