Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka faszerowane makrelą

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela wędzona
30 dag
jajko
8
cebula
1
ketchup
1 łyżki
majonez
1 łyżki
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane makrelą

Rybe dokładnie obieramy, tak aby w mięsie nie pozostały żadne ości. Obrane mięso bardzo dokładnie siekamy. Obraną cebulę kroimy w jak najmniejszą kostke. Jajka gotujemy na twardo, po obraniu przekrawamy je na połówki, żóltka siekamy a białka zostawiamy. Do posiekanej makreli dodajemy żółtka oraz cebulę, następnie dodajemy ketchup i majonez oraz przyprawy do smaku - dokładnie mieszamy. Farsz nakładamy do białek - dekorujemy ketchupem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 15.04.2012 21:58
łał

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak