Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z nadzieniem jagodowym
Przygotowujemy nadzienie: jagody rozgniatamy, dodajemy cynamon, utarty ser z żółtkami. Całość mieszamy i przekładamy nim racuszki.
Ciasto: |
|
mąka |
30 dag
|
mleko |
1/2 l
|
drożdże |
2 dag
|
masło |
1 łyżka
|
jaja |
2 sztuki
|
cukier |
1 łyżka
|
Nadzienie: |
|
jagody |
30 dag
|
cynamon Prymat |
1/2 łyżeczka
|
ser biały |
30 dag
|
żółtko jajek |
1 sztuka
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: