Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Purée ziemniaczane

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
1 kg
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cebula
1
masło
2 łyżki
mleko
3/4 szklanki
gałka muszkatołowa starta

Przepis i sposób przygotowania na: Purée ziemniaczane

Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Odparować. Przepuścić przez prasę. Cebulę cienko pokroić w piórka. Podsmażyć na maśle na złoto. Mleko zagotować. Ziemniaki i mleko utrzeć na puszystą masę, dodać masło i gałkę muszkatołową. Wymierzać, posypać cebulką. Dobre do pieczeni i smażonej ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak