Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placek Beti

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek
5-6 sztuk
cukru
3/4 szklanki
mąki
1,5 szklanki
wody
2 łyżki
proszku do pieczenia
1 łyżeczka
galaretki pomarańczowej
1 opakowanie
mleko
3 szklanki
cukru
4 łyżki
posiekanych orzechów włoskich
3/4 szklanki
herbatników
2 paczki
do polania
polewa czekoladowa
dżem
1 słoik
karmel
2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Placek Beti

Upiec biszkopt z podanych składników bądź wypróbowanego przepisu, Ciasto wystudzić. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody. Orzechy drobno posiekać. Ugotować budyń z cukrem i lekko przestudzić. Biszkopt przekroić na połowę. Dolną część posmarować dżemem. Wyłożyć 1/2 ciepłego budyniu. Na budyniu ułożyć warstwę herbatników i posmarować dżemem. Posypać przygotowanymi orzechami i wyłożyć pozostały budyń. Tężejącą galaretkę rozprowadzić na budyniu. Przykryć drugą połową biszkoptu. Biszkopt można trochę nasączyć ponczem. Wierzch polać polewą czekoladową i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 02.08.2011 12:47
Pyszny!
Sloneczko222 05.04.2011 20:02
Bardzo ładnie wygląda:)
katarzynka455 24.09.2010 09:53
smaczności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak