Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Papryka z farszem tuńczykowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka żółta
3 sztuki
tuńczyk w sosie własnym
1 puszka
ziemniaki ugotowane
4 sztuki
jajko ugotowane na twardo
3 sztuki
cebula
1 sztuka
szczypiorek
1 pęczek
Sklep Prymat
czosnek
2 ząbki
olej
3 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z farszem tuńczykowym

Paprykę oczyszczamy, dzielimy na 3. Ziemniaki kroimy w kostkę, szczypiorek, jajka, cebulę siekamy. Dodajemy do nich tuńczyka. Doprawiamy całość do smaku, dodajemy zmiażdżony czosnek i dokładnie mieszamy. Powstałym farszem nadziewamy papryki i zapiekamy około 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak