Sposób przygotowania

Mięso czyścimy z błon i żyłek , solimy i przecieramy ząbkami startego czosnku . Mięso musimy silno związać mocną nicią . Do rondla wlewamy wrzątek , dajemy sól , wkładamy cielęcinę i dusimy tak z 30 min . Do brytfanny dajemy smalec , małe kawałeczki , układamy mięso , podlewamy troszkę woda , a na wierzchu układamy małe kawałki masła , pieczemy z 25 do 30 min . Kiedy mięso nam juz zmięknie , wyjmujemy i kroimy go w plastry . Najlepiej podawac z ziemniakami sałatkami .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    dawno nie spotkałam w sklepach cielęciny:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !