Sposób przygotowania

Rabarbar oczyszczamy , myjemy i odstawiamy do wyschnięcia , a gdy wyschnie to kroimy na kawałki . Jajka rozbijamy i miksujemy z cukrem , dodając podczas miksowania śmietanę , olej i esencję , kiedy zauważymy że powstała gładka masa porcjami dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i to jeszcze raz zmiksować , potem ciasto wylać na wysmarowaną masłem prostokątna blaszkę , na wierzch rozkładamy rabarbar i pieczemy w 180 st. do zarumienienia się czyli ok 35 minut. Przed podanie posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Zamiast rabarbaru możemy dać kawałki jabłek, morele suszone albo bakalie .
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    świetne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo pyszne ciasto, mam podobny przepis i często robię z różnymi dodatkami - zawsze się udaje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !