Sposób przygotowania

Z mąki ,jaja i ciepłej wody z dodatkiem mleka wyrabiamy ciasto jak na pierogi . Rozwałkowujemy dość cienko.Tniemy na kwadraty i gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy . Kapuste kiszona kroimy i gotujemy z liściem laurowym i strtą marchewką . Gdy kapusta będzie miękka odcedzamy .Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone pieczarki i posiekaną cebulę .Dodajemy odcedzona kapustę .Mieszamy .Doprawiamy kucharkiem .Podsmażoną kapustę dodajemy do makaronu .Mieszamy .

Komentarze

  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Super odsmażany
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    podoba mi się kształt makaronu, dlaczego nigdy nie wpadłam żeby tak ciasto pokroić (?)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    prosty i bardzo ciekawy pomysł na makaron.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !