Sposób przygotowania

Margarynę ucieramy z cukrem zwykłym (zostawiając 2 łyżeczki) i cukrem waniliowym dodając po 1 żółtku.
Gdy jest utarte na jednolitą masę powoli dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ubijamy białka. Do ciasta dodajemy 3 łyżki śmietany, wymieszać i powoli połączyć z pianą.
Połowę ciasta wylać na brytfannę, na ciasto ułożyć pokrojone w plasterki jabłka.
Do pozostałej części ciasta dodajemy kakao, mieszamy, rozprowadzamy na jabłkach.


Masa budyniowa:
1/2 litra mleka zagotować z 2 kopiatymi łyżkami cukru. Z tej porcji mleka odlać trochę do garnuszka - przed zagotowaniem i dodać 1 żółtko, cały budyń śmietankowy i 1 łyżkę mąki. Do gotującego się mleka wlać zawartość garnuszka, mieszać na małym ogniu, aż zgęstnieje. Odstawić do ostudzenia.
Utrzeć kostkę masła i powoli łączyć z budyniem. Mieszać na jednolitą masę.
Masę rozprowadzić na cieście. Polać polewa

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    pycha :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pychotka :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    mmmm :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !