Sposób przygotowania

Marchew gotowaną pokroić w kostkę. Surowy ogórek drobno pokroić.Masło utrzeć na puszystą masę, troszkę odłożyć na wierzch, a resztę wymieszać z przetartym czosnkiem i warzywami.Masę przyprawić. Kromki chleba obkroić ze skórki i ułożyć na folii, jeden obok drugiego w kształcie prostokąta.Posmarować śmietaną, przykryć folią, rozwałkować. Usunąć folię, nałożyć szynkę i masę maślaną z warzywami.Pomagając sobie folią , zwinąć roladę i w foli włożyć do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie roladę odwinąć i posmarować masłem i posypać makiem. Przed podaniem pokroić w plastry.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !