Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ryż po wiedeńsku

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż
250 g
mleko
4 szkl.
wanilia
1/2 laski
Sklep Prymat
masło
100 g
cukier
80 g
jaja
2 szt
skórka z cytryny
1/2 szt
rodzynki
50 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
masło
50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
30 g

Przepis i sposób przygotowania na: ryż po wiedeńsku

Ryż posolić i ugotować w mleku na półtwardo. Masło utrzeć na pianę, dodać cukier i ucierając, dodać żółtka. zimny ryż połączyć masą jajeczną, wsypać rodzynki i powoli wymieszać z ubitą pianą z białek. Naczynie żaroodporne posmarować masłem i posypać bułką tartą. Włożyć masę i piec w temp 180st. ok. 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.05.2012 15:20
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak