Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i mlekiem w kąpieli wodnej, ostudzić. Dodać ubitą śmietanę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę dzielimy na połowę, do jednej wlewamy rozpuszczoną czekoladę, do drugiej rozgniecione malinki. Niedużą blachę lub tortownicę wykładamy biszkoptami, wylewamy masę czekoladową, chłodzimy, kiedy stężeje wylewamy masę malinową. Mrozimy przez kilka godzin.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anulka69

    lubię brzoskwinie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Anulka, ciasto z biszkoptami, nie z brzoskwiniami :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fany pomysł podoba mi się to ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    świetne
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiego ciasta jeszcze nie robiłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne ciacho
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !