Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą i ryżem
Wyciąć srodek a liscie delikatnie oddzielic.
Ugotować kaszę gryczaną a w osobnym naczyniu ,z odrobiną tłuszczu powoli gotować ryż.
Mięso przyprawiamy solą i pieprzem,dodajemy ostudzoną kasze i ryż oraz pokrojoną w kostke i zrumienioną cebulę ,wyciskamy przez praske czosnek.
Następnie farsz dokładnie mieszamy na jednolita masę.
Na kazdy liść nałozyć farsz i zawinąć boki liścia a następnie zawinąć w rulon.
Na dno garnka układamy małe liście a na nie gotowe gołąbki,zalewamy mała ilością wody z dodatkiem łyzki oleju.
Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.
Podawac na ciepło mozna polac sosem lub ketchupem,jak kto woli.
Smacznego !