Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ryż po myśliwsku / Arroz cazadora

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
400 g
kuropatwa
1 szt
ząbki czosnku
2 szt
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
wino białe wytrawne
1/2 szkl.
cebula
2 szt
pomidory
150 g
oliwa
3/4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: ryż po myśliwsku / Arroz cazadora

Czosnek, liść laurowy i przekrojoną na pół cebulę wrzucić na rozgrzaną oliwę (1/2 szkl.) w wysokim garnku z przykrywką. Włożyć oczyszczoną, umytą i osuszoną kuropatwę, dusić przykrytą ok. 40 minut na słabym ogniu. Dolać wino i zdjąć z gazu. Gdy trochę ostygnie wyjąć ptaka ,a resztę zmiksować. Dodać resztę oliwy, zagrzać i dodać ćwiartki pomidorów bez skórki i pestek. Dusić na słabym gazie ok. 5 minut. Włożyć podzieloną kuropatwę, dolać 1,5 l wody i zredukować objętość płynu do 1,23 l ( niecałe 5 szklanek) :). Wrzucić ryż i gotować pod przykryciem do miękkości. Potrawa ma przypominać gęstą, domową zupę, nie to co na mieście. Podawać gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.05.2012 16:44
Wyśmienicie.
Marzena34 24.04.2012 16:30
wspaniałe
Marzena34 24.04.2012 16:30
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak